Wanneer heb je de lijst met roerende zaken nodig?

Als je een huis koopt, neem je vaak ook een aantal roerende zaken over (of niet). Hierbij kun je voor verrassingen komen te staan. Jij denkt dat de mooie eikenhouten vloer bij het huis hoort. Maar bij de oplevering blijkt dat de verkoper de vloer heeft meegenomen.

Of de klokthermostaat blijkt weg te zijn en er is een eenvoudige thermostaat voor in de plaats gehangen. Zo kan het met allerlei spullen gaan.

Wanneer zijn spullen roerend?
In het algemeen kun je stellen dat zaken roerend zijn als je ze zonder beschadiging van het huis weg kunt halen. Het huis moet dan nog wel als huis bruikbaar zijn. De dakpannen bijvoorbeeld zijn daarom onroerend.

Een gespijkerde vloer is ook onroerend, maar een zwevende vloer is roerend.

Gebruik een lijst van zaken
Niet iedereen weet precies hoe het zit. Daarom is het een goed idee om van een lijst van zaken gebruik te maken.

Op deze lijst staan allerlei spullen, roerend en onroerend. De lijst wordt gebruikt voor de duidelijkheid. De verkoper kan hierop aangeven welke spullen bij het huis horen en welke hij meeneemt. Op de lijst staan ook onroerende zaken, die normaal gesproken bij het huis horen. De verkoper kan aangeven dat hij die spullen toch meeneemt. Je koopt dan misschien wel een huis zonder keuken, bad of cv-ketel (ja, alles is mogelijk).

Je moet deze lijst dus al zien voordat je een bod uitbrengt. Zo kun je bepalen wat de losse spullen voor jou waard zijn. Misschien laat de verkoper wel heel veel rommel achter. Het kost jou dan tijd en moeite om dit op te ruimen, dus heb je minder voor het huis over.Terug naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit Roerende ZakenCopyright 2010-2014 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.com


Powered by SBI!
Niet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken