De koopakte is getekend. Wat nu?

Je hebt de (door beide partijen) getekende koopakte in je bezit.

Dan heb je nu nog drie dagen bedenktijd.

Als je nog steeds enthousiast bent over je aankoop, dan is deze bedenktijd voor jou niet van belang.

Voelt het echter toch niet goed? Denk je dat je toch een verkeerde beslissing hebt genomen door dit huis te kopen?

Dan kun je de koop zonder verdere kosten annuleren. 

Dat moet dan wel binnen die drie dagen bedenktijd.

Laatste zaken afhandelen
Ok, je bent nog steeds blij met je nieuwe huis. De koop kan gewoon doorgaan. Dan wordt het nu tijd om de laatste zaken af te handelen.

Waarmee begin je?
Ik begin altijd met de dingen die het meeste haast hebben. Dat zijn vaak de bouwkundige keuring (als die nog niet gebeurd is) en de hypotheek.

Waar begin je?
Kijk in jouw koopakte naar de ontbindende voorwaarden. Hier kun je maar een bepaalde tijd (meestal drie of vier weken) een beroep op doen. Ga meteen aan de slag om de bijbehorende dingen te regelen.

  • Heb je een voorbehoud gemaakt over de bouwkundige keuring? Laat deze dan zo spoedig mogelijk uitvoeren (als dat niet al gebeurd is).
  • Heb je een voorbehoud financiering? Maak dan nu de hypotheek definitief in orde.
  • Om de hypotheek in orde te krijgen is meestal ook een taxatie nodig. Laat het huis daarom zo snel mogelijk taxeren (conform de eisen van de bank).
  • Zijn er nog meer voorbehouden? Zoek alles uit en maak het nu in orde.
  • Als dit allemaal geregeld is kan het papierwerk naar de notaris.

Daarna is het wachten op de definitieve overdracht. De datum die daarvoor is afgesproken, kan al heel dichtbij of nog ver weg zijn.

Plannen maken
Je kunt nu plannen maken voor het moment dat je eigenaar wordt. Ga je een grote verbouwing doen? Of ga je alleen wat schilderen. Welke spullen wil je nieuw kopen? En ga je zelf de verhuizing doen, of laat je een verhuizer komen? Tot het moment dat je eigenaar wordt is er van alles voor te bereiden.

Aanvragen gas, water, elektra
Bij het regelen van alle dingen hoort ook het aanvragen van allerlei aansluitingen die je nodig hebt. De meeste mensen willen gas, water, elektra, telefoon, televisie en internet. Je kunt meestal zelf je leverancier uitzoeken. Doe dat (ruim) voordat je naar de notaris gaat, zodat alle aansluitingen er zijn als je straks verhuist.Door naar Naar De Notaris >>


Terug naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit Afhandeling


Copyright 2010-2019 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken