Wat Kun Je Met Het Energielabel?

Het energielabel geeft informatie over de mate van energieverbruik van een huis ten opzichte van soortgelijke huizen.

Als jij het belangrijk vindt dat de woning goed geïsoleerd is en er veel energiebesparende maatregelen zijn toegepast, dan is het energielabel een handig hulpmiddel (maar meer ook niet).

Het beste energielabel is label A++. Het vertelt je echter niet welke energiebesparende maatregelen er allemaal getroffen zijn.

Het vertelt je ook niet hoeveel geld je gaat besteden aan energiekosten.

De beste manier om te achterhalen wat de energielasten ongeveer worden, is inzage in de energienota van de huidige bewoners te vragen.

Daarbij dien je wel te beseffen dat de huidige bewoners misschien heel anders stoken dan jij dat doet. Als je veel weg bent, gebruik je minder energie dan als je altijd thuis bent met de verwarming op 24 graden.

Hoe kom ik erachter welk energielabel een huis heeft?
Als een huis een energielabel heeft, weet de eigenaar dat. Je kunt het dus aan de eigenaar vragen.

Wettelijk verplicht
Sinds 2008 is het daarnaast bij de verkoop van een huis wettelijk verplicht om een energielabel te leveren.

Omdat lang niet iedereen daar het voordeel van inziet, wordt toch vaak tussen verkoper en koper afgesproken dat er geen energielabel wordt meegeleverd bij de verkoop van een huis.

Is een bestaand energielabel nog te wijzigen?
Als een huis nog geen A-label heeft (maar bijvoorbeeld het laagste label G), valt er nog van alles aan energiebesparing te doen.

Als je extra energiebesparende maatregelen treft (denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen en dergelijke), kun je het energielabel flink verbeteren.

Hoe kom je aan een energielabel?
Vrijwel alle huizen hebben een voorlopig energielabel. Je kunt dit voorlopige label checken op zoekuwenergielabel.nl.

Wil je een voorlopig energielabel veranderen in een definitief label, dan kun je dat doen via de website van energielabel voor woningen.

Voor meer informatie over het energielabel kijk op de website energielabel.nl.
Terug Naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit Energielabel HuisCopyright 2010-2019 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken