Wil jij een huis kopen na de kredietcrisis?

Maar weet je nog niet of dat een goed idee is? Misschien ben je wel bang dat de huizenprijzen weer gaan dalen nadat jij je huis gekocht hebt. Of ben je voorzichtig omdat je niet weet of je baan wel blijft bestaan.

Je hebt maar twee keuzes. Wachten tot de prijzen (misschien) gedaald zijn, of nu kopen. Als je besluit te wachten tot de prijzen gedaald zijn, ben je eigenlijk de markt aan het voorspellen. De vraag of de prijzen gaan dalen, wanneer en tot welk niveau, is niet vooraf te beantwoorden.

Ik geef je daarom een overweging mee, waarop je kunt besluiten al dan niet nu te kopen.

Als je van plan bent de komende dertig jaar in een koophuis te blijven wonen, zijn de prijsveranderingen op de korte termijn niet belangrijk (en is een huis kopen na de kredietcrisis een mogelijkheid).

Veel belangrijker (dan de prijsveranderingen) is de vraag of je de woonlasten kunt blijven betalen. Als dat het geval is, kun je in het huis blijven wonen, ongeacht of de huizenprijzen stijgen of dalen.

Een dalende prijs geeft dan alleen problemen als je de koopwoning voor een huurhuis verruilt. Je blijft dan misschien met een restschuld van jouw koophuis zitten. Maar, zoals gezegd, als je in het koophuis blijft wonen is er niets aan de hand, zolang je de woonlasten kunt betalen.

Denk jij dat je niet lang in dit koophuis blijft wonen? Of ben je niet zeker van jouw baan of inkomen?

Dan is het wellicht verstandig om nu geen huis te kopen. Je loopt dan niet het risico dat je al snel weer jouw huis met verlies (de kosten koper ben je direct al kwijt) moet verkopen. En ook bij dalende huizenprijzen woon je zonder zorgen.Terug naar Voorbereiding vanuit Huis Kopen Kredietcrisis

Terug naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit Huis Kopen KredietcrisisCopyright 2010-2019 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken