Hoe zoek je een notaris?

Om te bepalen wat voor jou een goede notaris is, kun je om te beginnen eens rondvragen in jouw vriendenkring.

Vrienden en bekenden
Waarschijnlijk kennen jouw vrienden, ouders of collega's diverse notarissen en hebben ze er ook een oordeel over.

Internet
Daarnaast kun je op internet zoeken. Er zijn veel vergelijkingssites. Soms wordt daar zelfs een klantenoordeel weergegeven.

Als het voor jou belangrijk is om een zo goedkoop mogelijke notaris te vinden, dan kun je de website van www.degoedkoopstenotaris.nl gebruiken.

Makelaar
Tot slot kun je jouw makelaar (als je die hebt) vragen welk notariskantoor deze aanraadt. De makelaar komt bij veel notarissen en weet waarschijnlijk heel goed welke notaris bij jouw eisen en wensen past.

Mijn notaris
Ik heb met heel veel notarissen goede ervaringen. Toch heb ik één favoriet notariskantoor.

Dat is het kantoor Van Grafhorst notarissen in Utrecht.

Dit kantoor staat erom bekend dat ze aktes met leesbare teksten schrijven. Dat is heel prettig als je de papieren van de notaris (onder andere de transportakte en hypotheekakte) wilt lezen én begrijpen.

Daarnaast was Nick van Buitenen (dat is één van de notarissen), toen hij notaris werd, de jongste notaris van Nederland. Dat is inmiddels trouwens al weer meer dan tien jaar geleden.

Ik ben regelmatig (een enkele keer voor mezelf, maar meestal samen met klanten) bij dit notariskantoor op bezoek geweest.

De mensen van dit kantoor vind ik altijd heel gastvrij, betrokken en ook heel toegankelijk. Ik heb altijd het idee, dat ze alle mogelijke moeite doen om de zaken voor de huizenkopers goed te regelen.

Als notaris weet Nick trouwens voor vrijwel alle problemen (die bij het kopen van een huis zelfs op het allerlaatste moment kunnen ontstaan) een oplossing te vinden.

Hij heeft mijn klanten zelfs geholpen oude inschrijvingen bij het kadaster (waar vorige notarissen rare fouten hadden gemaakt) te veranderen.

Ik kan dit notariskantoor dus van harte aanbevelen aan iedereen die nog een notaris zoekt.


Terug naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit Notaris ZoekenCopyright 2010-2020 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken