Hoe ik in woningen geïnteresseerd raakte...

Hallo, mijn naam is Roland. En ja, ik woon in een koopwoning.

Dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. Mijn eerste stap uit het ouderlijk huis was een kamertje van twee bij twee meter. Daarin kon ik net een bed en een tafel kwijt. Mijn kast moest op de gang staan. Dat huis was van een huisjesmelker. Het had zeven kamers en die waren ook allemaal verhuurd.

Daarna ben ik er bij iedere verhuizing een beetje op vooruit gegaan. Van vier vierkante meter naar zes, daarna naar vijftien en uiteindelijk naar een zelfstandig appartementje met twee kamers en een eigen douche, toilet en balkon.

Pas toen ik daar een paar jaar woonde en al geruime tijd werkte, vroeg ik me af of een koopwoning voor mij een optie zou zijn. Ik betaalde iedere maand veel geld aan de huisbaas. Daarvoor in de plaats kreeg ik woonruimte, en dat was het. Van dat geld zag ik verder niets meer terug. Daarnaast werd de huur wel ieder jaar flink hoger, maar mijn kamers bleven even groot.

Het leek mij een goed idee om een huis te kopen. Helaas was ik een starter op de woningmarkt en waren de woningen voor starters (ook toen al) onbetaalbaar. Daarnaast had ik weinig verstand van woningen. Maar ik wist wel, dat ik een goed onderhouden huis nodig had. Een huis verbouwen en onderhouden was niet aan mij besteed.

Lees hier hoe ik mijn eerste huis kocht.

Lees hier hoe ik mijn tweede huis kocht.

Nadat ik mijn tweede huis had gekocht, ben ik geïnteresseerd geraakt in huizen en wat daarmee allemaal mogelijk is. Ik besloot om makelaar te worden. Omgaan met mensen en ook nog eens allerlei huizen van binnen bekijken. En daar dan ook nog voor betaald krijgen. Super! Daar was dan nog wel een paar jaar studie en enkele zware examens voor nodig. Maar dat had ik er graag voor over.

Na enkele jaren werken bij een makelaarskantoor en 's avonds hard studeren, werd ik uiteindelijk makelaar. Sindsdien heb ik veel mensen geholpen met het kopen van hun huis. Ook heb ik veel huizen verkocht.

In 2000 ben ik mijn eigen makelaarskantoor gestart. Dat kantoor ben ik jaren later gestopt om kleinschaliger en persoonlijker te kunnen werken. En dat heb ik de afgelopen jaren dan ook gedaan.

Mijn nieuwste uitdaging is het maken van deze site. Hier kan ik de bezoekers helpen met mijn kennis. Zo kan ik (hopelijk) nog heel veel mensen helpen bij het kopen van hun huis.Terug naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit Over MijCopyright 2010-2019 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken