Een starterswoning is voor starters

Hoe weet je of een woning een starterswoning is?

Een starterswoning is een koopwoning die voor starters op de woningmarkt bereikbaar is. Starters op de koopwoningmarkt zijn mensen die nog niet eerder een koopwoning hebben gehad. Ze hebben dus geen overwaarde in een vorig huis. Een starter moet dus het huis met zijn salaris (en eventueel spaargeld) kunnen betalen.

De banken hanteren strenge normen als het gaat om de hoogte van de hypotheek. Voor alleenstaanden met een modaal inkomen is daarom een huis met een koopprijs van honderdveertigduizend euro al aan de prijzige kant. Voor modale tweeverdieners ligt de grens rond de honderdtachtigduizend euro.

Er zijn veel ontwikkelaars die hun huizen als woningen voor starters aanprijzen (dat klinkt zo goed). Het hangt dan van de vraagprijs van die woningen en je salaris af of je in aanmerking komt voor deze woningen.

Er zijn ook woningcorporaties en Gemeenten die woningen voor starters bouwen. Ze willen starters zelfs een korting geven op de aankoopprijs. Vaak is dan wel de eis dat bij verkoop de woning weer terugverkocht wordt aan de originele aanbieder en dat de winst gedeeld wordt met de originele aanbieder. Zo worden de woningen ook in de toekomst betaalbaar gehouden voor andere starters.

Starterswoningen zijn trouwens meestal nieuwbouwwoningen. Dat is voor de koper handig. Je kunt de woning betrekken zonder een grote verbouwing of veel onderhoud. Ook in de eerste paar jaren is er weinig onderhoud nodig en er is vaak een garantie van toepassing.

Waar vind je ze?
Starterswoningen worden meestal door de Gemeente of projectontwikkelaars aangeboden. In veel gevallen zal een project met betaalbare woningen voor starters snel uitverkocht zijn.

Ik zal proberen links naar actuele projecten op de site te krijgen. Voorlopig wil ik je naar Funda doorverwijzen. Daar adverteren makelaars met nieuwbouwprojecten waar nog huizen beschikbaar zijn.
Terug naar Starter Op De Woningmarkt vanuit Starterswoning

Terug naar Alles Over Een Huis KopenCopyright 2010-2020 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken