Hoeveel geld moet je reserveren voor een verhuizing?

Dat hangt er natuurlijk van af.

Doe je het zelf of laat je het doen door een verhuisbedrijf?

En verhuis je naar een straat verderop of ga je aan de andere kant van het land wonen...

De verhuiskosten kun je meestal niet meefinancieren bij je hypotheek. Je zal dit dus zelf moeten betalen. Verhuiskosten zijn ook niet aftrekbaar van de belastingen.

Zelf doen
Zelf doen is dan verreweg het goedkoopst. Dan kun je zelf een busje huren en zelf (samen met vrienden) alles demonteren, dozen inpakken en sjouwen. Het kost je waarschijnlijk wel meer tijd dan een professionele verhuizer nodig heeft. Als goede gastheer/ gastvrouw verzorg je natuurlijk ook het eten en drinken voor je hulptroepen en dat kost je ook nog iets.

Een bestelbus huur je al vanaf zo'n tachtig euro per dag. Kijk maar eens bij autorent of adrem autoverhuur.
Ik heb deze twee van internet geplukt, ik heb met geen van beide ervaring.

Met eten en drinken voor je helpers erbij ben je dus voor honderdvijftig euro wel verhuisd. Misschien neem je ze mee uit eten en ben je wat duurder uit, maar veel hoeft het niet te kosten.

Je moet het fysiek wel kunnen. Je kunt gemakkelijk geblesseerd raken bij het tillen van een wasmachine of zware dozen en meubels. En een verhuizer is zeker een uitkomst als je bijvoorbeeld een piano of andere moeilijk te vervoeren meubels moet verhuizen.

Ik heb tot nu toe al mijn verhuizingen zelf gedaan. Busje gehuurd, vrienden opgetrommeld en verhuizen maar. Dat was wel altijd veel werk, maar ook wel gezellig. En het bespaarde me veel geld. Het kon ook makkelijk, want ik ging nooit ver weg. Ik heb me wel voorgenomen de volgende keer een verhuizer in te schakelen. Ik ben geen twintig meer en dat sjouwen bij een verhuizing is niet mijn hobby.

Uitbesteden
De kosten van een professionele verhuizer kun je via internet snel berekenen. Ze zijn afhankelijk van de afstand waarover verhuisd moet worden, hoeveel verhuizers er nodig zijn, hoeveel spullen je hebt en meer van dit soort vragen. Kijk maar eens op de site van de budgetverhuizer.

Zij hebben een verhuiscalculator, waarmee je snel weet hoeveel de verhuizing ongeveer gaat kosten. Voor achthonderd euro kom je al een heel eind (als je maar weinig spullen hebt en redelijk in de buurt blijft).

Voordeel is dan natuurlijk dat je zelf niet hoeft te tillen. Daarnaast adverteren de verhuizers meestal ook nog met een verzekering. Als er iets kapot gaat tijdens de verhuizing is dat verzekerd.

Ook dit bedrijf heb ik zo van internet geplukt. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het geeft een goede indicatie van de kosten.

Offerte aanvragen
Als je een verhuizer wilt inschakelen kun je tegenwoordig ook eenvoudig meerdere offertes aanvragen voor je verhuizing. Je krijgt dan vrijblijvende offertes van een aantal verhuizers uit jouw regio.

Je kunt hiervoor deze website om verhuizers te vergelijken gebruiken.

Zo'n aanvraag verplicht je tot niets, je kunt je verhuizing altijd nog door een andere verhuizer laten uitvoeren (of zelf doen...).


Terug naar Kosten van een Huis vanuit Verhuiskosten

Terug naar Alles Over Een Huis Kopen vanuit VerhuiskostenCopyright 2010-2019 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken