Verkoopstyling

Wat is verkoopstyling? 
Verkoopstyling is het inrichten van een woning met het oog op de verkoop. 

Door het verbeteren van de presentatie van de woning, wordt deze hopelijk sneller en tegen een betere prijs verkocht.

Kun je dit niet zelf of heb je er geen zin in of tijd voor, dan kan een verkoopstylist je hierbij helpen.

Waarom verkoopstyling?
Op internet is er een enorm aanbod aan woningen (en dus ook woningpresentaties). Potentiële kopers zien vaak door de bomen het bos niet meer. Op basis van de foto's en de online advertenties maken ze snel een eerste schifting. Wanneer jouw huis niet interessant genoeg lijkt, valt het hier al af.

Precies daarom wil je met de presentatie van jouw huis een goede eerste indruk maken. Het is nodig om er positief uit te springen (of in ieder geval niet negatief op te vallen).

Presentatie
Met een goede presentatie komt jouw huis wél door de eerste selectie en verleid je potentiële kopers om jouw huis wél te bekijken. En als de kijkers eenmaal binnen zijn, dan is de helft van het werk al gedaan.

Wanneer daarentegen de eerste indruk van jouw huis slecht is, zal dat kopers afschrikken. Misschien komen er niet eens mensen kijken. Of als er kijkers zijn, vinden ze het huis niet geschikt. Niet omdat het huis niet geschikt is. Nee, omdat de inrichting of de kleur niet hun smaak is.

Nou denk je misschien “wat een onzin, mensen kunnen de potentie van mijn huis toch zien? Wat maakt de kleur van mijn muren uit?”.

Ik snap dat je dat denkt. Als je in een huis woont, heb je tenslotte meestal zelf de inrichting gekozen. En die vind je mooi. Ook heb je zelf de kleuren uitgezocht. Die passen dus goed bij jou. Waarschijnlijk ben je er nog steeds blij mee....

Helaas vindt niet iedereen hetzelfde mooi. De kunst (voor de verkoop) is dan ook om het huis zo te presenteren dat het de grootst mogelijke doelgroep aanspreekt.

Ik kan je wel een voorbeeld geven. Ik heb ooit een huis verkocht waarbij alle kamers blauw waren. Niet gewoon een beetje blauw, nee de muren waren knalblauw en de plafonds waren donkerblauw. In de slaapkamer was het blauwe plafond ook nog eens met sterren beplakt. Kun je je voorstellen dat niet iedereen dit mooi vindt?

Zo'n huis verkoopt echt beter wanneer het schilderwerk een andere (neutrale) kleur krijgt.

Wat doet een verkoopstylist?
Een verkoopstylist kan dus de inrichting van jouw huis veranderen. Zo ontstaat de best mogelijke eerste indruk en worden de positieve punten van het huis benadrukt.

Het grootste voordeel is, dat de verkoopstylist het huis met een frisse blik bekijkt. Hij/zij bekijkt jouw huis heel anders dan jij dat doet. De stylist heeft geen emotionele band met het huis. Heeft er ook niet gewoond en van alles beleefd.

Daarom kan zij veranderingen bedenken waar je zelf niet op zou komen (of die je niet zou uitvoeren als het niet voor de verkoop nodig zou zijn).

Zelf doen?
Wil je jouw eigen huis stylen? Dat kan natuurlijk ook! 

Tijdens een verkoopstyling worden veelal zes basisprincipes gebruikt.

Als je die begrijpt kun je iedere woning restylen.

Het gaat om: neutraliseren (rustige kleuren), depersonaliseren (persoonlijke spullen en persoonlijke smaak uit het zicht), reorganiseren (hoe laat je een ruimte het best tot zijn recht komen), zichtlijnen optimaliseren (vrije zichtlijnen geven een gevoel van ruimte), belichten van focuspunten (nadruk op bijzondere plekken) en sfeer creëren (wel de juiste sfeer natuurlijk).

Maak het huis geschikt voor een zo breed mogelijk publiek en klaar!Terug naar Alles-Over-Een-Huis-Kopen vanuit VerkoopstylingCopyright 2010-2019 Alles-Over-Een-Huis-Kopen.comNiet gevonden wat je zocht?
Doorzoek mijn site met google!

Aangepast zoeken